Monchengladbach zaustavio zahuktali Koln

Pred praznim tribinama

Monchengladbach zaustavio zahuktali Koln

Nogometaši Borussie Monchengladbach pobijedili su večeras na domaćem terenu, pred praznim tribinama, Koln sa 2:1 u 21. kolu Bundeslige. 

Monchengladbach je poveo na ovom meču sa 1:0 u 32. minuti, a pogodio je Embolo. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku domaći autogolom Merea dolaze do povećanja prednosti u 70 minuti, a samo 11 minuta kasnije Koln se vraća preko Utha.

Gosti su do kraja imali jednu dobru šansu da dođu do boda, ali od promjene rezultata ništa nije bilo.

Na ovaj način zaustavljena je serija Kolna od tri uzastopne pobjede i taj tim ostao je na 10. poziciji sa 32 osvojena boda. Današnji domaćin skače na 4. poziciju jer ima 49 bodova i nastavlja bitku za Ligu šampiona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Monchengladbach - Koln 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi