U srijedu se po prvi put u historiji Bundeslige igra meč bez gledatelja

Gradonačelnik odlučio

U srijedu se po prvi put u historiji Bundeslige igra meč bez gledatelja

Admin Čaušević

Po prvi put u historiji Bundeslige jedna utakmica tog takmičenja će biti odigrana bez prisustva publike. 

U srijedu će Borussija Moenchengladbach i Kolen odigrati lokalni derbi. Riječ je o zaostalom susretu iz 21. kola koji je ranije odgođen zbog olujnog nevremena.

Bundesliga se igra od 1963. godine, a sutrašnji meč od 18:30 na Borussia parku će biti prvi u historiji najjačeg njemačkog ranga fudbala bez gledaoca.

Odluku da sutra na tribinama ne bude gledatelja donio je gradonačelnik Moenchengladbacha Hans Wilhelm Reiners zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba očekivati da se u narednim danima nastave donositi odluke o igranju mečeve bez publike jer je njemački ministar zdravlja Jens Spahn preporučio da se otkažu svi događaji sa više od 1000 osoba.

S druge strane rukovodstvo Bundeslige je ranije najavilo kako je plan da se ostatak sezone odigra kako je i planirano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi