Monchi bi mogao obradovati navijače Rome: Sin legende dolazi u Rim?

Roma favorit za dovođenje

Monchi bi mogao obradovati navijače Rome: Sin legende dolazi u Rim?

Sportski direktor Rome Monchi mogao bi u ljetnom prelaznom roku obradovatgi navijače ovog kluba dovođenjem jednog veoma talentovanog igrača.

U pitanju je krilni fudbaler Ajaxa i sin legendarnog napadača Barcelone Patricka Kluiverta, Justin. Radi se o fudbaleru koji je na meti brojnih evropskih velikana među kojima su Arsenal, Manchester United i Chelsea, ali italijanski mediji javljaju da je on za sada najbliži dolasku u Romu.

Kluivert ima samo 19 godina, a u dosadašnjem dijelu ove sezone upisao je čak 10 golova uz pet asistencija. Može igrati na poziciji lijevog i desnog krila. Zanimljivo, ugovor mu ističe narednog ljeta, a iz Ajaxa odbijaju potvrditi da će on naopustiti klub na kraju sezone.

Osim Rome i pomenutih klubova iz Engleske, za njegove usluge se interesuju Milan i Juventus, ali prema predviđanjima stranih medija Rome je najbliža da ga dovede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On bi vjerovatno i dobio dosta prostora za igru u Romi naredne sezone obzirom da Vučica nema baš mnogo rješenja po krilnim pozicijama, posebno otkad je tim napustio Mohamed Salah.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi