Monchi: Ja sam Španac, ali smatram da Italija treba dići glas protiv UEFA-e
Sportski direktor Rome smatra da bi u finalu igrali Roma i Bayern da je postojala VAR tehnologija.

Sportski direktor Rome razočaran nakon meča

Monchi: Ja sam Španac, ali smatram da Italija treba dići glas protiv UEFA-e

Sportski direktor Rome Monchi bio je više nego ljut nakon sinoćnje utakmice protiv Liverpoola. On smatra da je Roma trebala biti u finalu da u Ligi šampiona postoji VAR tehnologija. 

Podsjetimo, Rimljani su pobijedili 4:2 Liverpool u revanšu polufinala, ali to im nije bilo dovoljno ni za produžetke jer su u prvoj utakmici poraženi sa čak 5:2 na Anfieldu.

Treba reći da je Roma bukvalno pokradena u drugom poluvremenu revanš utakmice jer joj nisu svirana dva čista penala, a o tome je govorio i Monchi.

"To mijenja sve. Primili smo gol iz ofsajda u prvom meču, a ovdje nam nisu dosuđena dva penala. Jedan od njih je bio direktan crveni karton. Vrijeme je da dignemo glas, ne samo Roma, već i Juventus kojem se isto desilo protiv Real Madrida. Italijanski fudbal treba dići glas, jer je ono što smo vidjeli večeras bilo šokantno. Trebamo čestitati Liverpoolu što se plasirao u finale, ali također trebamo vidjeti kako se to desilo", rekao je Monchi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Na Anfieldu, treći gol je postignut iz ofsajda, a ovdje nam nisu suđena dva penala. Ja sam Španac, ovdje sam došao prije godinu dana, ali mislim da je vrijeme da italijanski fudbal digne glas, jer ovo nije normalno. Ne razumijem zašto VAR tehnologija ne postoji u najkvalitetnijem klupskom takmičenju na svijetu. Nije mi jasno. I sa VAR-om postoje greške, ali mnogo manje nego inače. Te greške ne utiču samo na finansije kluba, već utiču na strast igranja i na naporan rad koji je uložen. Igrači su u svlačionici bili veoma ljuti jer su dali 100 posto od sebe u drugom poluvremenu i bili su sjajni. Moramo imati VAR u Ligi šampiona, jer je to od ključnog značaja. Ne znam zašto UEFA to ne želi. Zaista mislim da je to neophodno, jer bi se navijači mogli šaliti da je finale trebalo biti između Rome i Bayerna, ali to je ustvari istina".

Treba zaista reći da je Monchi potpuno u pravu za sve što je rekao i da se veoma lako moglo desiti finale između Rome i Bayerna da su sudijske greške bile svedene na minimum. Bilo kako bilo, u Kijevu će se na kraju naći Real Madrid i Liverpool.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi