Monchi je ponovo uspio: Bivši igrač Manchester Uniteda stigao u Sevillu na potpis
Hernandez će potpisati ugovor na tri godine

Meksikanac stigao u posljednji tren

Monchi je ponovo uspio: Bivši igrač Manchester Uniteda stigao u Sevillu na potpis

S. Pašalić

Sevilla je uspjela dogovoriti sa West Hamom transfer Javiera Chicharita Hernandeza.

Meksikanac je bio u posljednjoj godini ugovora sa engleskim klubom koji nije želio produžiti saradnju s njim, a to je iskoristila Sevilla i ponudila 10 miliona eura za Hernandeza što je West Ham na kraju prihvatio.

Hernandez će potpisati ugovor na tri godine sa španskim klubom, a već je stigao u Sevillu gdje će obaviti ljekarske preglede i staviti svoj potpis na ugovor.

Chicharito je u Evropu stigao 2010. godine iz Chivasa u Manchester United, a na Old Traffordu se zadržao pet godina, od čega je jednu proveo na posudbi u Real Madridu.

Za United je odigrao 157 utakmica i postigao je 59 golova, a nakon toga je dvije godine igrao za Bayer Leverkusen. Hernandez je 2017. godine iz Leverkusena stigao u West Ham za koji je nastupao i prošle sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi