Monchi nakon Kluiverta završio još jedan sjajan posao za Romu

Bruno Fernandes na korak od Vučice

Monchi nakon Kluiverta završio još jedan sjajan posao za Romu

Endin Čaušević

Sportski direktor Rome, Monchi, ozbiljno se "bacio" na posao što se tiče ljetnog prelaznog roka.

Roma bi danas trebala završiti odličan posao dovođenjem Justina Kluiverta iz Ajaxa za 20 miliona eura, jer je Holanđanin sinoć doputovao u Rim na ljekarske preglede. Ipak, čini se da to neće biti sve jer je rimski klub već najavio dolazak još jednog igrača.

Prema pisanju italijanskih medija nekadašnji igrač Udinesea i Sampdorije, Bruno Fernandes, svoju karijeru će nastaviti u Romi. Ovaj 23-godišnji vezni igrač prošlog ljeta iz Sampdorije je otišao u lisabonski Sporting, ali se u ovom klubu zadržao samo jednu sezonu.

Nakon okršaja s navijačima Sportinga Fernandes je bio jedan od igrača koji je tražio raskid ugovora i na kraju je to dobio. Ovaj reprezentativac Portugala trenutno je slobodan igrač, a prema svemu sudeći neće dugo biti bez kluba jer bi u narednim danima trebao potpisati za Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fernandes je imao blistavu sezonu u Sportingu jer je na 56 utakmica u svim takmičenjima postigao 16 golova i dodao čak 20 asistencija. Sigurno da Romi nakon odlaska Miralema Pjanića fali jedan ovakav igrač u veznom redu. Pored njega raskid ugovora sa Sportingom dobili su još Bas Dost, William Carvalho i Gerson Martins.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi