Monchi pronašao u Turskoj još jednog tinejdžera kojeg u januaru dovodi u Romu

Već su u kontaktu

Monchi pronašao u Turskoj još jednog tinejdžera kojeg u januaru dovodi u Romu

E. Čaušević

Italijanski mediji prenose da je Romin sportski direktor Monchi spreman za januarski prelazni rok i da na radaru ima nekoliko zanimljivih fudbalera.

Monchi je u Sevilli postao poznat po tome što dovodi mlade igrače za koje je rijetko ko čuo, a većina njih na kraju ostvari zavidne rezultate. Takav potez bio je dovođenje Cengiza Undera na ljeto 2017. godine i na kraju se ispostavilo da se radi o zaista talentovanom igraču koji je postao važan dio Rominog tima.

Čini se da je Monchi novo pojačanje upravo pronašao u Turskoj, ali ovaj put u Galatasarayju. Navodno, Roma će u januaru dovesti turskog tinejdžera Ozana Kabaka koji igra u odbrani, ali po potrebi može igrati na poziciji defanzivnog veznog.

Kabak pregovara s Galatom oko novog ugovora, no Roma je spremna da aktivira otkupnu klauzulu od 7,5 miliona eura. Monchi je već kontaktirao Kabaka i ponudio mu uslove, a navodno ovaj mladi 18-godišnjak nema ništa protiv dolaska u rimski klub.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi