Di Francesco kritikovao napadače: Nemam Ronalda u ekipi, napadači moraju postizati više golova
Edin Džeko je sa pet golova briljirao u Ligi prvaka. Ipak, u Seriji A je postigao dva gola, kao i njegova zamjena Patrik Schick (Foto: EPA)

Trener Rome nije zadovoljan

Di Francesco kritikovao napadače: Nemam Ronalda u ekipi, napadači moraju postizati više golova

Midhat Šljivak

Roma je pobjedom završila 2018. godinu.

Golovima Bryana Cristantea i Cengiza Undera savladana je Parma sa 2:0, a usprkos pobjedi trener Eusebio Di Francesco nije zadovoljan činjenicom da napadači ne zabijaju dovoljno golova.

Kritika na račun je Edina Džeke, ali i Patrika Schicka je bila očigledna jer je napadački duo postigao samo po dva pogotka u prvom dijelu sezone.

"Trenutno nemamo napadača kao što je Cristiano Ronaldo koji do polusezone može zabiti 15 golova. Volim utakmice sa dosta golova, ali i da u timu svako radi ono što je zadužen. Volio bih kada bi moji napadači davali više golova. Ipak, dobro je kada u ovakvim siutacijama igrači kao što je Cristante zabijaju", rekao je Di Francesco nakon utakmice u Parmi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije zadovoljan ovaj stručnjak previše ni mladim fudbalerima

"Kada birate ekipu u kojima je veliki broj mladih igrača, morate imati teške trenutke. Stavio sam Zaniola od prve minute jer je veliki talenat, ali danas je odigrao ispod očekivanja. Mora još da sazrije i da se razvije jer bi nam na taj način pomogao u teškim utakmicama. To već pokazuju Kluiver, Under i Pellegrini, koji je već pravi lider kada je na terenu", istakao je Di Francesco.

Roma je prvi dio sezone završila sa 30 bodova, dva manje od Lazija koji trenutno drži četvru poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi