Džeko nije imao svoj dan, ali je Roma uspješno završila godinu
Za Romu je završen prvi dio sezone. Vučica je osvojila ukupno 30 bodova, ali predstoji im velika borba za plasman u Ligu prvaka do kraja sezone (Foto: EPA)

Serie A, 19. kolo

Džeko nije imao svoj dan, ali je Roma uspješno završila godinu

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su kao gosti Parmu sa 0:2 u posljednjem susretu u 2018. godini.

Vučica je odigrala odlično drugo poluvrijeme i na kraju je došla do važna tri boda koja će im dosta značiti u nastavku sezone.

Golove za rimski tim postigli su Cristante (58.) i Under (75.), a danas Edin Džeko nije imao svoj dan.

Dijamant je susret počeo od prve minute. Imao je nekoliko zaista dobrih pokušaja, ali nije uspio zabiti gol i polusezonu je završio sa dva gola.

Inter je u Empoliju stigao do velika tri boda. Slavili su Nerazzurri golom Baldea Keite sa 0:1, a svakako je najzanimljivije bilo u duelu Sassuola i Atalante. Postignuto je osam golova, a gosti su slavili sa 2:6.

U ostalim utakmicama 19. kola Serije A postignuti su ovi rezultati:

Chievo - Frosinone 1:0
Empoli - Inter 0:1
Genoa - Fiorentina 0:0
Lazio - Torino 1:1
Parma - Roma 0:2
Sassuolo - Atalanta 2:6
Udinese - Cagliari 2:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Harisss
Nije imo dan ali je sutiro dosta za razliku od Schika. Neka tako nastavi i pocece ulaziti. Vazno je da su Laziju dosli na samo dva boda. Cetvrta pozicija je jako blizu pored svih kriza. I krizica koje su ih pratile gotovo cijelu polusezonu.
8 3
Vec nekoliko prvenstveni kola Serije A Dzeko nema svoj dan nikako, nikako da dodje taj dan, za citavo dosadasnje prvenstvo Serije A, Dzeko je postigao samo dva gola, mozda ce doci taj dan na sledecoj utakmici, a mozda nece jos za dugo, vratite Salaha Liverppola u Romi pod hitno, jer Dzeko ne moze bez Salaha.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi