Monchija optužili da je vrijeđao navijače Rome, a on se oglasio na Twitteru

Demantovao medije

Monchija optužili da je vrijeđao navijače Rome, a on se oglasio na Twitteru

E. Čaušević

Fudbaleri Rome oprostili su se od Lige prvaka jer su sinoć poraženi od Porta sa 3:1 nakon produžetaka.

Porto je uspio da dođe do pobjede od 3:1 i tako nadoknadi zaostatak iz prve utakmice kada je Roma slavila sa 2:1 na Olimpicu. Za Vučicu je ovo ogroman udarac jer su u samo nekoliko dana izgubili derbi protiv ljutog rivala Lazija, a sada su se oprostili od Lige prvaka.

Italijanski mediji jutros su objavili da je skupina Rominih navijača dočekala fudbalere na aerodromu s pogrdnim skandiranjima. Corriere dello Sport je objavio da je Monchi bio njihova glavna meta, te da je tošlo do verbalnog sukoba navijača i sportskog direktora Rome.

"Dođite jedan po jedan", Corriere dello Sport je prenio navodne riječi Monchija koje je tom prilikom uputio navijačima Rome.

Međutim, sportski direktor rimskog kluba oglasio se nakon toga na zvaničnom Twitter profilu, te je demantovao ove navode i poručio da je to čista laž. Potvrdio je da je imao raspravu s navijačima, ali da ih uopšte nije vrijeđao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Vidio sam da su moje riječi apsolutno pogrešno prenesene. Istina je da je bio trenutak nervoze zbog velike tuge zbog utakmice, ali je laž da sam to rekao navijačima. Ovom prilikom izvinjavam im se za ovo što se desilo, a posebno navijačima na aerodromu", poručio je Monchi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi