Mons priredio senzaciju na gostovanju kod Charleroija

Jupiler liga Belgije

Mons priredio senzaciju na gostovanju kod Charleroija

Lokeren je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita protiv OH Leuvena, rezultatom 2:0. 

Strijelci za pobjednički tim bili su Vanaken i Harbaoui.

Mechelen je odličnu igru krunisao sa pet pogodaka u mreži Kortrijka. Konačan rezultat utakmice glasio je 5:2 u korist Mechelena. Gosti su nakon osam minuta imali rezultatsku prednost koju je donio Chevalier. Domaći do pauze uspijevaju izjednačiti rezultat a strijelac je bio De Witte. U nastavku utakmice pravu goleadu započeo je Biset, nastavio Kamavuaka, dok su goste dokrajčili Junker i bivši napadač Željezničara i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Bubacar Dialiba. Gosti su do kraja ublažili poraz preko Santinija.

Meč Waaslund Beverena i Lirsea pripao je domaćem timu rezultatom 3:1. Strijelci za pobjednički tim bili su dva puta Veselinović i Demjan, dok je počasni pogodak za goste postigao Hazurov.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ostende je iznenađujuće otkinuo bod na gostovanju kod Zute Wagregema, a rezultat je nakon devedeset minuta glasio 2:2. Sylla i Kums pogađali su za domaćina, dok je golove za goste postigao Depoitre.

Veliko iznenađenje priredio je fenjeraš Mons trijumfom nad Charleroiem na gostujućem terenu, rezultatom 2:0. Strijelci za pobjednički tim bili su Le Postollec i Mununga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.