Montella pronašao klub: Sevilla njegov sljedeći trenerski izazov

Odlazi u Španiju

Montella pronašao klub: Sevilla njegov sljedeći trenerski izazov

Eldar Ganibegović

Bivši trener Milana Vincenzo Montella uskoro će biti predstavljen u svojoj novoj ekipi.

Prema očekivanjima, Sevilla, koja je nedavno ostala bez trenera Eduarda Berizza, će službeno Montellu predstaviti kao svog novog menadžera u naredna 24 sata.

Italijanski stručnjak je sa klupe Rossonera skinut 27. novembra kako bi napravio mjesto za Genara Gattusa, ali je još uvijek pod ugovorom do juna 2019. godine.

Prema višestrukim izvještajima, Rossoneri će se složiti da dođe do prekida ugovora sa obje strane, kako bi Montella mogao potpisati za klub iz Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 43-godišnak je svoju trenersku karijeru počeo u Romi, gdje je vodio njihov mladi tim. Nakon što je otišao iz Rima, preuzeo je prvi tim Catanije, poslije čega je vodio Fiorentinu, Sampdoriju i na kraju Milan.

Top Komentari

Putnik 123
steta.sjebat ce Sevillu za sva vremena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi