Walter Mazzarri kandidat za klupu Seville

Nakon odlaska Berizza

Walter Mazzarri kandidat za klupu Seville

Sevilla je počela potragu za novim trenerom nakon što je sa klupe ovog kluba odstupio Eduardo Berizzo.

Berizzo je tri dana prije Božića dobio otkaz, tek što se vratio sa operacije odstranjenja raka prostate, a u Sevilli su već kontaktirali prvog kandidata za njegovog nasljednika.

Prema pisanju Sky Sporta, riječ je o Walteru Mazzarriju, iskusnom stručnjaku koji je slobodan od prošlog ljeta kada je završio epizodu u engleskom Watfordu.

Isti izvor javlja da je Mazzarri već bio na razgovorima sa sportskim direktorom Seville Oscarom Ariasom, koji je jučer otputovao u Italiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Waltera Mazzarrija, kao potencijalni treneri Seville još se spominju Vincenzo Montella, Thomas Tuchel i Javi Garcia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi