Montreal ponovo slavio, Dempsey junak Seattlea

MLS ulazi u uzbudljiv finiš

Montreal ponovo slavio, Dempsey junak Seattlea

Odigrane su prve četiri utakmice polufinala istočne i zapadne konferencije u MLS-u.

U prvoj utakmici sinoćnjeg programa, New York Red Bulls je kao gost savladao DC United rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je McCarty u 72. minuti. Gosti se iz Washingtona kući vraćaju sa povoljnim rezultatom koji im daje veliku šansu da se plasiraju u finale istočne konferencije.

Portland Timbers i Vancouver Whitecaps su odigrali utakmicu bez golova, iako su domaći lako mogli doći do punog plijena. Najbolja prilika je viđena pred sami završetak utakmice, kada se fudbalerima Portlanda ispriječila stativa.

Didier Drogba je sa svojim Montrealom upisao još jednu pobjedu, ovoga puta protiv Columbus Crewa, koji je poveo u 33. minuti preko Higuaina. Samo četiri minute kasnije, domaći su poravnali na 1:1 a strijelac je bio Bernier. Konačnih 2:1 za Montreal u 77. minuti postavlja rezervista Venegas, koji je u igru ušao samo četiri minute prije toga.

Odlična utakmica je odigrana na Link Field stadionu u Seattleu, gdje su se sastali domaći Soundersi i Dallas. Gosti su nakon prvih 45 minuta imali prednost od 1:0, koju im je donio Castillo u 18. minuti. Drugo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru Seattlea, koji stiže do preokreta. Prvo je u 67. minuti Ivanshitz poravnao na 1:1, da bi četiri minute prije kraja Dempsey postigao fantastičan gol za važnu pobjedu svog tima.

Sve četiri revanš utakmice završnice MLS-a igraju se 9. novembra, kada će biti poznati finalisti Istoka i Zapada. Pobjednici konferencija će se sastati u velikom finalu, koje će odlučiti novog prvaka SAD u fudbalu.

Clint Dempsey freek kick for Seattle Sounders

Pure free kick filth from Dempsey. Seattle Sounders FC top FC Dallas, 2-1.

Posted by Major League Soccer (MLS) on 1. Novembar 2015

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.