Član Serije A se odriče Mostarca kako bi napravio mjesto i doveo Hajdukovog dragulja!
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Antunović blizu Monze

Član Serije A se odriče Mostarca kako bi napravio mjesto i doveo Hajdukovog dragulja!

Eldar Ganibegović

Hrvatska je zemlja u regionu koja najviše "izvozi" igrače u Evropu. Najviše to rade Dinamo i Hajduk, a pored dobrog sistema uveliko im pomaže i to što je Hrvatska u Evropskoj uniji, pa njihovi igrači nisu stranci u većini evropskih liga. Sada je dragulj Hajduka na pragu transfera u Seriju A.

Splitski Hajduk oduševio je prošle sezone u UEFA-inoj Ligi prvaka za mlade gdje je došao do finala i postao evropski viceprvak, a jedan član te generacije sada bi mogao napraviti transfer u Italiju.

Monza, koja će drugu sezonu u nizu igrati elitni rang italijanskog fudbala, zainteresovana je za 19-godišnjeg hrvatskog napadača Matu Antunovića, prenosi italijanski Tuttomercato.

Kako pomenuti medij prenosi, transfer će biti završen u narednih nekoliko dana i fudbaler rođen 2004. godine će se pridružiti Monzi nakon sezone u kojoj je na 28 nastupa postigao devet pogodaka za Hajduk.

Odlučujući sastanak za ovaj transfer biti će održan danas, no po svemu sudeći sve je gotovo i Antunovića ćemo naredne sezone gledati u dresu Monze.

Da bi napravila mjesta u ekipi za ovog fudbalera, Monza će se odreći devet godina starijeg Mostarca, Mirka Marića.

Oglasi

Ovaj fudbaler u Monzu je stigao iz Osijeka 2020. godine za sedam miliona eura, igrao je na posudbi u Crotonesu, a prošle sezone nije igrao u Monzi koja je sada spremna da ga pošalje na posudbu.

Iako je rođen u Mostaru i igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Marić se na kraju odlučio igra za Hrvatsku te je upisao četiri nastupa (uz dva gola) za U-21 tim i dva nastupa za A tim Vatrenih. 

Što se Antunovića tiče, fudbaler je to koji je rođen u Metkoviću i ponikao je u NK Jadran Luke Ploče, no još prije pet godina je kao 14-godišnjak prešao u Hajduk. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Monza je ovog ljeta na pojačanja izdvojila 41 milion eura da dovede Pessinu, Petagnu, Caprarija, Marija, Cragna i Izza uz nekoliko igrača koje je dovela na posudbu. 

Ostaje da vidimo koliko će na ime obeštećenja uplatiti timu s Poljuda, s kojim mladi Antunović ugovor ima do kraja tekuće sezone.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antonio
Nije Mostarac već Gruđanin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi