Drama u Monzi: Juventus u nadoknadi do pobjede, meč obilježili promašaji Dušana Vlahovića

Rabiot junak utakmice

Drama u Monzi: Juventus u nadoknadi do pobjede, meč obilježili promašaji Dušana Vlahovića

Eldar Ganibegović

Juventus je u okviru 14. kola italijanske Serije A gostovao kod Monze. Gosti iz Torina slavili su pobjedu od 1:2, a na kraju se odvijala prava drama. 

Georgios Kyriakopoulos je u devetoj minuti povukao jednog igrača Juventusa u svom kaznenom prostoru. Sudija Michael Fabbri je pokazao na bijelu tačku i dao mu žuti karton.

Odgovornost za penal preuzeo je Dušan Vlahović. Bolje da nije - napravio je seriju promašaja.

Srbinu je penal prvo odbranio golman Monze. Zatim je Vlahović pokušao još dva puta, ali nije bio precizan.

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo. Izveden je jedan korner nakon kojeg najbolje skače Rabiot i pogađa za 0:1 što je bio rezultat skoro do samog kraja utakmice.

Oglasi

Rabiot je do novog gola mogao u 35. minuti. Dobro je reagovao na jednu odbijenu loptu i šutirao, no golman Monze bio je na visini zadatka.

Colombo je u 54. minuti propustio dobru šansu da stvari vrati na početak. Međutim, loptu je poslao van okvira gola.

Carboni mijenja Colpanija u 76. minuti, a u provj minuti nadoknade donosi izjednačenje Monzi. Pereira je bio asistenst.

Kada se činilo da će domaćin doći do boda iz jedinog udarca u okvir gola, Rabiot je ponovo bio junak. Ovaj put u ulozi asistenta, a gol za tri boda Juventusa postigao je Gatti.

Nije tu bio kraj drami. U šestoj minuti nadoknade Carboni je opet mogao vratiti stvari na početak, ali je njegov šut s distance otišao tik pored gola Juventusa. 

Juventus je poslije ove utakmice s 33 boda prvi ispred Intera koji ima bod i utakmicu manje. Monza je deseta s 18 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sedam dana će Juventus u 15. kolu u Torinu ugostiti prvaka, Napoli. Monza će dva dana kasnije igrati utakmicu protiv Genoe, također na domaćem terenu.

Serie A, 14. kolo:

Monza - Juventus 1:2 (Carboni 90+1'; Rabiot 12', Gatti 90+4') 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa ovaj juventus niko živ ne gleda više , zar oni igraju cccc
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi