"Moramo biti tim"

Kenan Bajramović za SportSport.ba

"Moramo biti tim"

Nakon novih klubova za Bavčića, koji nakon Grčke avanture odlazi u Cremonu i Varde, koji karijeru nastavlja u Euro i NLB ligašu Olimpiji, Kenan Bajramović je još jedan naš reprezentativac sa novim klubom u svom životopisu. Ovaj reprezentativac je potpisao ugovor sa turskim Banvitom iz Bandirma.

Iako ovaj klub u TBL-u nastupa od sezone 2004-2005, to nikako nije razlog da ambicije u ovoj novoj Bajramovićevoj sredini nisu na izuzetnom nivou. Krajem ove sezone Banvit je igrao polufinale tamošnjeg doigravanja u kojem je izgubio od Galatasaraya sa 3:1. Već na početku ove sezone Bajramovića očekuju kvalifikacije sa Banvitom za jedno od dva mjesta koja uspješne kvalifikante iz A i B dijela žrijeba vode u Euroligu.

Nova ekipa našeg reprezentativca se nalazi u grupi sa Himkijem, Turowom i Nymburkom. Pobjednik ove grupe igrao bi sa najboljim iz grupe u kojoj su Alba, Riga, Charleroi i Donjeck. Pretpostavlja se da će Banvit svoj turnir igrati u Berlinu.

U razgovoru za SportSport.ba Bajramović je najviše govorio o reprezentaciji.

"Pripremne utakmice su pripremne i ne vjerujem da će one pokazati mnogo. Mi se moramo truditi da budemo što više kolektiv, da postanemo bolji u timskoj igri. Samo je to uspješan putokaz ka boljim rezultatima. Ovdje smo jer respektujemo reprezentaciju, ovdje smo jer volimo svoju zemlju, nismo na ove pripreme stigli zbog vlastite promocije i radi prodaje u druge  klubove", mišljenje je  Bajramovića kada su u pitanju pripremne utakmice našeg tima, a o protivnicima u našoj grupi kaže:

"Mi respektujemo sve selekcije i o dešavanjima u njihovim taborima, kao i u našem nema potrebe mnogo govoriti. Neke stvari koje se događaju su sasvim normalna pojava u svijetu sporta i suvišno je ulaziti u sve to. Mi smo sada u dosta dobrim klubovima i mnogi od nas igraju važne uloge u njima, ali to ne znači da se možemo opustiti, barem mi taj luksuz sebi ne možemo priuštiti".

Utakmice BiH tokom priprema za Eurobasket u Litvaniji:

Ljubljana:
BiH - Makedonija 55:50 (Teletović 19)
BiH - Srbija 61:82 (Teletović 18, Domercant 11 / Krstić 16, Savanović 14, Rašić 14)
BiH - Slovenija 52:59 (Teletović 11 / Smodiš18)

Rimini:
BiH - Italija 58:57 (Teletović 17, Bajramović 11 / Bargnani 16, Mancinelli 12)
BiH - Grčka 62:87 (Kikanović 12 / Fotsis 15)
BiH - Poljska 68:87 (Đedović 20, Bajramović 16, Teletović 15 / Szewczuk 20, Hrycanik 14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti