"Moramo više shvatiti da i gostujući igrači vole i zaslužuju aplauz"

Vule Trivunović govorio za SportSport.ba

"Moramo više shvatiti da i gostujući igrači vole i zaslužuju aplauz"

E. Škorić

Ukoliko biste pravili referat o Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ne biste mogli, a da barem nekoliko stranica istog ne bude posvećeno Vuletu Trivunoviću.

Bez obzira za koji klub da navijate, takvog igrača i čovjeka morate da poštujete. Igrao je za Borac i Sarajevo u Premijer ligi, bio je trener Borca, a zbog svoje ogromne energičnosti, požrtvovanosti, kvalitete i lojalnosti dobijao je aplauze na koji god teren da je istrčao.

Iako ima 36 godina, već je u ozbiljnim trenerskim vodama. Vodio je BSK iz Banjaluke, Sobodu Mrkonjić Grad, Borac, Kozaru, a od prošle godine je na klupi GOŠK-a i ima sutra priliku da ispiše klupsku historiju i da Gabeljane prvi put odvede u polufinale Kupa BiH.

"Svjesni smo da smo dobili protivnika koji smo je izuzetno kvalitetan i nezgodan, a uz to možda nije toliko atraktivan. Pokušaće nam se revanširati za ranije utakmice. Ulog je ulazak u polufinale Kupa, tako da je suvišno bilo šta govoriti. Ja izuzetno poštujem Rudar i trenera Rudara, ali vjerujem u kvalitet moje ekipe. Šteta samo što će biti težak i neuslovan teren. Pobijediće onaj ko se prije adaptira na postojeće uslove. Prednost nas, ali i Rudara, je ta što nemamo nikakvog pritisk".

Da li biste možda ipak više voljeli da su se igrale dvije utakmice u ovoj fazi takmičenja?

"Nećemo se žaliti, nećemo kukati, možda bi bilo određenih kalkulacija da se igraju dva meča, ali dobro. Možda je bolje da odigramo samo jednu utamicu. Isto je i za mene, Amara Osima, Elvira Baljića, Darku Vojvodića... Žrijeb je bio takav i šta se sad tu može. Od kukanja nema ništa".

Jedan od derbija igra se u Banjaluci, Borac - Željezničar? Glupo bi bilo pitati Vas kome želite polufinale...

"Moji kluovi su Borac i Sarajevo i nisam to nikada krio. To su klubovi koje najviše volim u ovoj državi, ali sam kao igrač sve druge klubove respektovao, tako i Željezničar. Kada sam osvojio Kup s Borcem, igrali smo dvije utakmice sa Željom. Možda je Borac pod malo većim psihološkim pritiskom zbog nedavnog poraza od Sarajeva. Željeznučar je u blagoj prednosti jer su odmorili većinu igrača, ali očekujem jako neizvjestan meč. Ukoliko dođe bar približno blizu navijača Borca kao protiv Sarajeva, sve je moguće i Borac bi mogao biti bliže pobjedi, ali ipak mislim da će nijanse odlučiti".

Jeste li iznenađeni porazom Borca od Sarajeva?

"Sarajevo je ipak osvajač duple krune i kao takav bi trebalo da je faovrit u svaom meču. Otišao im je izuzetno kvalitetan trener, došao isto tako kvalitetan i mlad trener i nisam siguran da je Borac bio favorit protiv Sarajeva, bez obzira na sliku koja se stvorila prije meča. Ono što je najvažnije je taj fudbalski ambijent koji se stvorio. To je najveća pobjeda derbija. Borac radi prave stvari od ljeta. Sva ta imena dodatno su dala impuls i privukla ljude na tribine. Borac će do samog kraja biti u borbi za titulu. Kao bivši trener i igrač Borca smatram da bi izlazak u Evropu veliki uspjeh. Potrebno je ipak vrijeme da bi sve leglo na svoje mjesto, ništa ne ide preko noći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Liga je očigledno dosta napredovala posljednjih godina, ali uvijek imamo to "nešto" što nas sputava?

"Svi koji me znaju, znaju da govorim isključivo ono što mislim, pa ću vam reći sljedeće. Onog momenta kada počnemo poštovati i voljeti svog Vinka, Amara, Husrefa, Vranješa, Sušića, Ahmetovića, Zakarića, Štilića bit će nam svima bolje. Ovo je naša zemlja, nije ni Engleska, Njemačka i Španija. Ako ne budemo poštovali Husrefa, Amara i sve one koji su poslije rata toliko toga dali bh. fudbalu, onda nam ni ne može biti bolje. Nemamo drugu zemlju i drugi fudbal. Potrebno je da spustimo tenzije, da malo više poštujemo jedni druge i da malo više pomažemo jedni druge. Imamo svoje, samo trebamo malo više voljeti i poštovati i međusobno cijeniti. Moramo više shvatiti da i gostujći igrači vole i zaslužuju aplauz", zaključio je Trivunović.

Top Komentari

malibega
Upravo zbog ovog si bio poštovan na Koševu. Gospodin!
7 0
Alpasinacxx
Uvijek kažem da mediji imaju tu mogućnost mnogo toga da poprave na svim poljima, pa tako i po pitanju sporta. Malo više kvalitetnih tekstova, promocije morala, sportskog načina življenja pa evo i ovakvih tekstova, pobudi će u ljudima osjećaj za lijepo i kvalitetno. Da konačno malo odmaknemo od primitivizma. Sport treba da spaja ljude, ne da razdvaja. Dosta nam je jada.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi