Morata: Da sam bar mogao ostati u Juventusu

Teško mu pao odlazak

Morata: Da sam bar mogao ostati u Juventusu

Edmir Škorić

Napadač Chelseaja Alvaro Morata nije sretan što je morao da napusti Juventus.

Morata je osvojio dva uzastopna Scudetta s Juventusom, igrao je i finale protiv ''svog" Real Madrida, a sada nastupa u Engleskoj za Chelsea i tamo je prva napadačka opcija.

Međutim, Španac žali što je morao da napusti Juve, gdje je imao dosta uspjeha. Vratio se prvo u Real odakle je bio posuđen, a onda na ljeto otišao u Chelsea.

"Zašto sam odlučio da se vratim u Real nakon sjajnih sezona u Juventusu? Zato što smo imali ugovor koji se morao ispoštovati", rekao je Morata, pa je dodao:

"Razočarenje je bilo ogromno. Ponovo sam se našao u teškoj situaciji. Što se Juventusa tiče, njihov zaštitni znak je pobjednički mentalitet i sjajan profesionalizam. Imao sam dvije nevjerovatne sezone u Juventus".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Otišao sam tamo kao dječak i vratio se kao pravi čovjek. Za Španca, Italija je najbolja zemlja u kojoj možete živjeti izvan svoje. Ima ljepotu, istoriju, umjetnost, kuhinju, modu. Nikada ne bih napustio Juve i Italiju da sam mogao da sam odlučim", istakao je Morata.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi