Morata donio odluku: Odlazi iz Real Madrida?
Foto: EPA

Ne želi grijati klupu

Morata donio odluku: Odlazi iz Real Madrida?

Midhat Šljivak

Napadač Real Madrida Alvaro Morata odlučio je napustiti redove ovog kluba na kraju sezone.

Kako navode španski mediji, ovaj 24-godišnji napadač nije u najboljim odnosima s trenerom Kraljeva Zinedineom Zidaneom i veoma je nezadovoljan minutažom koju dobija.

Prednost nad njim tokom kompletne sezone ima Francuz Karim Benzema. Iako ovaj fudbaler igra možda i najlošiju sezonu od dolaska u Madrid, to mnogo ne pomaže Morati, koji većinu utakmica počinje na klupi.

Iako je šansu čekao na klupi, Morata je uspio da postigne 12 golova u 21 utakmici ove sezone. Ipak, sada je spreman na novi korak u karijeri i izvjesno je da će on napustiti Santiago Bernabeu na kraju sezone.

Interes za njegove usluge pokazuju Chelsea i Manchester United i ne treba čuditi ako jedan od ovih klubova bude nova destinacija za španskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Real Madrida u kojem je ponikao, Morata je uspješno nosio dres Juventusa, odakle je na početku sezone stigao u Real za 30 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi