Morata je imao poseban razlog da izabere novi broj u Chelseaju, da li će mu ovaj donijeti sreću?

S "devetkom" se nije proslavio

Morata je imao poseban razlog da izabere novi broj u Chelseaju, da li će mu ovaj donijeti sreću?

Alvaro Morata je u Chelsea stigao proteklog ljeta za 70-ak miliona funti. Očekivali su navijači Chelseaja da će Morata biti prava napast za protivničke odbrane, ali španski napadač se i nije proslavio u svojoj prvoj sezoni na Stamford Bridgeu.

Morata je u svojoj prvoj sezoni odigrao 48 utakmica za Chelsea, te je postigao 15 golova. Ipak, više nego golovima "proslavio" se promašajima i slabim izvedbama u nekim bitnim susretima.

Nekadašnji napadač Juventusa i Reala je po dolasku na Stamford Bridge zadužio dres sa brojem devet, ali "devetka" Chelseaja ni njemu nije bila sretna kao ni mnogima prije njega.

Danas je, međutim, Morata promijenio broj u Chelseaju, te je odabrao dres sa brojem 29. Moratina supruga, Alice, se naime porodila 29. jula, pa je Alvaro postao ponosni otac blizanaca, a broj na dresu je odlučio promijeniti u čast njihovog rođendana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alvaro Morata će tako u novu sezonu ući sa novim brojem, a da li će mu ovaj biti sretniji od prethodnog ostaje da se vidi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stopkrkanima
Njemu bog pomoci ne moze
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi