Morata: Totalna katastrofa, izađem na teren i ne znam gdje sam
Morata nije igrao Svjetsko prvenstvo i to mu je teško palo, ali sada je sretan jer su se, kako kaže, promijenile neke stvari

Sada stvari idu nabolje

Morata: Totalna katastrofa, izađem na teren i ne znam gdje sam

E. Škorić

Španski reprezentativac Alvaro Morata je imao želju ovog ljeta da "pobjegne" iz Chelseaja, ali kaže da su sada stvari za njega puno bolje.

Morata (25) je priznao kako je u Chelsea došao sa željom da se izbori za Svjetsko prvenstvo, ali nije dobio šansu na Mundijalu u Rusiji i ističe da je bilo teških stvari koje su sada iza njega.

"Propuštanje Mundijala je bilo jako teško za mene, ali nikome ne pomaže razmišljanje o prošlosti. Uradit ću sve što mogu da idem naprijed, ali stvarno je bilo teško. Razmišljao sam o tome da se vratim u Italiju ili Španiju", rekao je Morata, dodavši:

"Otišao sam u Chelsea da igram na SP-u, ali nisam igrao u Rusiji. Prošli period nije bio sretan, bila je to prava katastrofa. Izađem na teren i ne znam ni gdje sam".

Međutim, sada su se stvari posložile i Morata je mnogo sretniji čovjek.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postao sam tata, imam i novog menadžera, vratio sam se u ekipu. Mnogo važnih stvari se promijenilo u mom životu, prije svega mojih sinova koji su mu posebna motivacija. Nadam se da će sve biti dobro na terenu", poručio je Morata.

"Stil igre se promijenio u Chesleaju i sličan je španskom sistemu. Više posjeda lopte, a to mi odgovara", zaključio je Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi