„Morate imati jednog predsjednika“

FIFA i UEFA insistiraju

„Morate imati jednog predsjednika“

Čelnici UEFA-e uputili su Predsjedništvu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH jasnu poruku: „Morate imati jednog predsjednika“, na Kongresu FIFA održanom nedavno na Bahamima.

Kako piše Sport Centar, iz UEFA bi našem Savezu trebali uskoro dostaviti rokove za dodatnu korekciju Statuta. Funkcionerima Evropske fudbalske asocijacije posebno smeta što je ustroj N/FS BiH sačinjen na „političkoj i nacionalnoj osnovi“.

I pored izmjena i dopuna Statuta, važne odluke u našem fudbalu i dalje se teško donose, odnosno kasni se sa provedbom mnogih. Najbolji primjer je izbor generalnog sekretara N/FS BiH u novom četverogodišnjem mandatu, koji je unio razorne podijele u Predsjedništvu, ali i Izvršnom odboru Saveza.

Izbor prvog  operativca našeg fudbala traje više od godinu, a zbog nemogućnosti dogovora FIFA i UEFA su blokirale finansijsku pomoć N/FS BiH. Šest miliona švajcarskih franaka je na „čekanju“, jer za odluku od 15 članova IO mora ih glasati 12.   

(Opširnije u novom broju Sport Centra koji možete kupiti na kioscima u cijeloj BiH od utorka (16. juna))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije