Moratti: Inter će odlučiti o prvaku Italije

Predsjednik Nerazzurra o Scudettu

Moratti: Inter će odlučiti o prvaku Italije

Nakon što je Juventus remizirao sa Lecceom, 1:1, samo ih jedan bod dijeli od drugoplasiranog Milana i do kraja se očekuje žestoka borba za Scudetto. 

Međutim, predsjednik Intera, Massimo Moratti smatra da će njegov Inter donijeti odluku o budućem prvaku, s obzirom da će se u nedjelju sastati sa svojim najljućim rivalima, AC Milanom.

 

Ukoliko Inter u toj utakmici savlada Milan, a Juventus slavi protiv Cagliaria, torinska ekipa će postati prvak Italije prvi put nakon kontraverznog izbacivanja u Seriu B.

 

"Kako god da se završi ta utakmica učinit ćemo nekome uslugu. Meni je svejedno kome", rekao je Moratti za Corriere dello Sport, te se osvrnuo i na finiš sezone njegove ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Da li je naš san o Ligi prvaka gotov? To se nikada ne zna, pogotovo u ovom prvenstvu. Jedno je sigurno, poraz protiv Parme nam nikako nije pomogao. Dobro nam je išlo u prvom poluvremenu, ali smo jednostavno napravili neke greške koje su nas koštale. Sada nam ostaje taj derbi kom ćemo prići sa istim žarom kao i uvijek. To je jedinstvena utakmica", rekao je predsjednik Nerazzurra.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.