Moratti: Inter hitno mora povećati Icardijevu otkupnu klauzulu

Nekadašnji predsjednik i vlasnik Intera poručio

Moratti: Inter hitno mora povećati Icardijevu otkupnu klauzulu

E. Čaušević, foto: EPA

Nekadašnji predsjednik Intera, Massimo Moratti, izjavio je da ga raduju odlični rezultati njegovog nekadašnjeg kluba u dosadašnjem dijelu sezone.

Inter je trenutno prvi u Seriji A ispred Napolija i Juventusa i ovakav rasplet situacije je sigurno malo ko očekivao pred početak ove sezone. Moratti je najviše oduševljen igrama Maura Icardija kojeg je upravo on doveo iz Sampdorije prije nekoliko godina.

Moratti je na čelu Intera bio dugi niz godina, ali priznao je da sada često savjetuje sadašnje čelne ljude Nerazzurra. Također, on je poručio upravi Intera da hitno moraju potpisati s Icardijem novi ugovor u kojem će povećati otkupnu klauzulu.

"Mauro je uvijek imao viziju šta želi ostvariti i sada to lagano ostvaruje. Sigurno je da će klub malo razmisliti o njegovoj otkupnoj klauzulu, ali ja mislim da bi je trebali što prije povisiti. Istina je da on želi ostati u Interu, ali ako se klauzula poveća onda ne moramo brinuti svako ljeto da li će Icardi otići", poručio je Moratti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi