Inter je novi lider Serije A!
Ekipa Luciana Spallettija zasjela je na vrh tabele

Četa Luciana Spallettija pregazila Chievo

Inter je novi lider Serije A!

Inter je novi lider Serije A. Ekipa koju s klupe predvodi sjajni Luciano Spalletti danas je pobijedila Chievo kući sa 5:0 i na najbolji način iskoristila kiks Napolija koji je u petak navečer izgubio od Juventusa. 

 

Domaći su danas poveli sa 1:0 u 23. minuti kada je sjajan dan nagovijestio Ivan Perišić. Samo 15 minuta kasnije bilo je 2:0 kada je prvi strijelac lige Mauro Icardi postigao novi gol. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku meča viđena su čak još tri gola, sva tri u mreži gostujuće ekipe. Prvo je Ivan Perišić u 57. minuti postigao drugi gol na susretu, a samo tri minute kasnije Škrinijar je pogodio za 4:0. Do kraja susreta Perišić je kompletirao hat-trick i postavio konačan rezultat meča.

Inter je sada zasjeo na čelo tabele sa 39 bodova, donosno jedan više od Napolija i dva više od Juventusa. U narednom kolu Nerazzurri idu upravo na gostovanje kod Stare dame. S druge strane, Chiveo je ostao na 12. poziciji sa 20 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ostalim mečevima koji su počeli u istom terminu Fiorentina je pobijedila kući Sassuolo sa 3:0, dok su Bologna i Cagliari podijelili bodove odigravši 1:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti