Tek su mu 24 godine, a već je među najboljim strijelcima Intera u historiji
Prije Intera, Icardi je igrao za Sampdoriju i za ova dva kluba je postigao ukupno 97 golova u Seriji A. Ako postigne još tri do svog rođendana (19. februar), postat će tek šesti igrač u historiji lige sa trocifrenim brojem golova do 25. godine.

Mauro Icardi je nevjerovatan

Tek su mu 24 godine, a već je među najboljim strijelcima Intera u historiji

Argentinski napadač Mauro Icardi već godinama igra glavnu ulogu u ekipi Intera i najzaslužniji je što ovaj tim, prilično senzacionalno, trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli Serije A.

Inter je danas bez većih problema savladao Chievo sa 5:0, a Icardi je postigao jedan gol i to u 38. minuti. Za njega je to bio već 16. gol u ovoj sezoni kojim je pretekao Immobilea i zasjeo na vrh liste strijelaca, ali i pogodak kojim je postao jedan od 10 najboljih strijelaca Intera svih vremena.

Mauro Icardi je za Inter do sada zabio 94 gola i trenutno je na diobi desetog mjesta najboljih strijelaca kluba sa Corsom. Prvi strijelac je legendarni Giuseppe Meazza, koji je za Nerazzurre postigao čak 284 pogotka.

"Ušao sam u TOP 10 najboljih strijelaca Intera u historiji kluba i ne mogu da opišem koliko sam ponosan zbog toga. Prelijepo je kada vaš vrijedan rad bude nagrađen. Zahvaljujem se svima na podršci koju mi daju iz dana u dan", poručio je Icardi na Instagramu.

Prije Intera, Icardi je igrao za Sampdoriju i za ova dva kluba je postigao ukupno 97 golova u Seriji A. Ako postigne još tri do svog rođendana, postat će tek šesti igrač u historiji lige sa trocifrenim brojem golova do 25. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi