Moratti osudio rasističko vrijeđanje Balotellija

Inter kažnjen s 15.000 eura

Moratti osudio rasističko vrijeđanje Balotellija

Edmir Škorić

Predsjednik milanskog Intera Massimo Moratti osudio je ponašanje jednog dijla navijača kluba, koji su rasistički vrijeđali Marija Balotellija.

Inter je u nedjelju navečer slavio s 3:1 protiv Chieva, a u istom susretu navijači su skandiranjem na rasnoj osnovi vrijeđali svog bivšeg igrača, danas napadača gradskog rivala Milana. 

 

"Rekli su mi za skandiranje poslije jer nisam mogao jasno čuti što su govorili. Jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Žao mi je i nadam se da se to neće ponoviti tokom derbija", kazao je Moratti, a Inter je zbog toga kažnjen sa 15.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Za 12 dana igra se Derby della Madonnina, odnosno duel milanskih rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.