Moreirense i Sporting podijelili bodove u odličnoj utakmici

Po dva gola na obje strane

Moreirense i Sporting podijelili bodove u odličnoj utakmici

A. Haznadarević

Jako zanimljivu i pomalo čudnu utakmicu odigrali su Moreirense i Sporting u sklopu desetog kola Poruguese lige, a rezultat je na kraju glasio 2:2.

U ovaj okršaj domaći su ušli kao daleko najslabiji tim lige, dok je Sporting sa deset bodova zauzimao destu poziciju. Ipak, domaći su u prvom poluvremenu bili baleko opasniji tim, te su na odmor otišli sa velikih 2:0.

 

Prvo je u 40. minutu Pablo Fernandez pogodio za vodstvo Moreirensea, da bi pet minuta kasnije Nabil Ghilas povisio na 2:0.

 

U nastavku se probudio Sporting, pa preko Xandaoa u 64. minutu smanjuju na 2:1. Gosti su u potpunosti iskoristili šok Moreirensea, te već u narednom napadu dolaze do potpunog izjednačenja, a strijelac je ovoga puta bio Eric Dier. Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je meč završen remijem 2:2.

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portuguese liga, 10 kolo

Moreirense - Sporting 2:2 (Fernandez 40, Ghilas 45 / Xandao 64, Dier 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.