Nekima je spas, a drugi bježe čim prije - Poznati veznjak 'pobjegao' iz Turske nakon devet dana

Morgan Schneiderlin nije mogao izdržati

Nekima je spas, a drugi bježe čim prije - Poznati veznjak 'pobjegao' iz Turske nakon devet dana

M. Šljivak

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda Morgan Schneiderlin (33) raskinuo je ugovor s turskim Konyasporom nakon samo devet dana. Odlazak iz Turske opravdao je porodičnim razlozima.

Iskusni francuski fudbaler Morgan Schneiderlin nakon samo devet dana je napustio Konyaspor. Bivši veznjak Manchester Uniteda i nekoliko drugih engleskih klubova raskinuo je ugovor uz objašnjenje da je do toga došlo iz porodičnih razloga.

"Fudbaler Morgan Schneiderlin kojeg smo doveli nedavno, saopštio je klubu da želi ići iz kluba zbog porodičnih razloga. Ispunili smo mu želju i raskinuli saradnju", poruka je iz Konyaspora.

Nije poznato kakvi su to porodični razlozi koji su natjerali 33-godišnjeg fudbalera na odlazak nakon samo devet dana u klubu.

Morgan Schneiderlin je karijeru počeo u Strasbourgu, a 2008. godine dolazi u Southampton gdje provodi najbolje dane karijere.

Oglasi

Odličnim nastupima u ovom klubu uspijeva napraviti i najveći transfer karijere. 2015. godine je za 25 miliona funti prešao u Manchester United, no na Old Traffordu se nije naigrao.

Potom je igrao za Everton i Nicu, te kratko u Australiji, a ovog ljeta je napravio transfer u Tursku.

Ipak, 33-godišnji veznjak će sada morati pronaći novu sredinu i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru, ako mu se uopšte više i igra fudbal.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On je u najboljim danima karijere postao i reprezentativac Francuske. Za Trikolore je nastupio 15 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti