Morgan Schneiderlin zvanično napustio Everton, već potpisao za novi klub

Francuz u rodnoj zemlji

Morgan Schneiderlin zvanično napustio Everton, već potpisao za novi klub

A. Čaušević

Iako sezona u Engleskoj još nije završena pojedini igrači su počeli napuštati svoje klubove. Danas je to uradio Morgan Schneiderlin.

Schneiderlin je nakon tri godine proveden u Evertonu otišao s Goodison Parka i potpisao za Nicu za nepoznat iznos.

Iskusni veznjak nakon 12 godina napušta Ostvro i vraća su rodnu zemlju. U tom periodu osim za Everton igrao je za Southampton i Manchester United. Karijeru je počeo u Strasbourgu.

"Imao je želju da se vrati u Francusku i pustili smo ga. Imao je opciju da ode tamo tako da mu želimo sve najbolju u budućnosti", poručili su iz Evertona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

I Schneiderlin je iskazao zadovoljstvo zbog potpisa poručivši kako se raduje igrama sa novim saigračima u vrlo ambicioznom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi