Španci doživjeli poraz: Talentovani veznjak izabrao drugu reprezentaciju, predstavit će ga sutra

Moriba odabrao Gvineju

Španci doživjeli poraz: Talentovani veznjak izabrao drugu reprezentaciju, predstavit će ga sutra

Edmir Škorić

Talentovani igrač Leipziga Ilaix Moriba već je nastupao za mlade selekcije Španije, ali je odlučio da promijeni reprezentaciju.

Ovaj 18-godišnjak je donio odluku da nastupa za reprezentaciju Gvineje, što je saopštio i lokalni nogometni savez, a on će u nedjelju biti i zvanično predstavljen kao član ove afričke selekcije.

Prve glasine o tome pojavile su se na ljeto, no sada je sve i službeno potvrđeno. Veznjak RB Leipziga bit će predstavljen navijačima u nedjelju 14. novembra tokom utakmice gvinejskog prvenstva između Satellitea i Industriel de Kamsara.

Moriba zbog porijekla svojih roditelja može predstavljati boje tri reprezentacije - Španije, Liberije i Gvineje. Iako su se Španci nadali da će njih odabrati, on je ipak odlučio da igra za zemlju odakle je njegov otac.

Reprezentacija Gvineje već je izgubila šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru . Novi saigrači Ilaixa Moribe izborili su plasman u drugi krug afričkih kvalifikacija, no prije šestog, posljednjeg kola, tek su treći u svojoj grupi.

U sljedeći krug plasirat će se samo prvoplasirani tim – a to će biti Maroko koji ima ukupno 15 bodova (treća Gvineja ima 4 boda, jedan manje od Gvineje Bisau i dva više od posljednjeg Sudana).

Podsjećamo da je Moriba u finišu prijelaznog roka kao slobodan igrač prešao u njemački Leipzig nakon što mu je istekao ugovor s Kataloncima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi