Pohlepa agenata napravila novi haos za Moribu
Foto - EPA

Barcelona se dogovorila sa Tottenhamom, ali...

Pohlepa agenata napravila novi haos za Moribu

M. Šljivak

Mladi veznjak Barcelone Ilaix Moriba (18) uskoro bi mogao promijeniti klub.

Moriba je odbio sve ponude katalonskog kluba za produženje ugovora. Tražio je više novca, ali mu to zbog finansijske situacije klub nije želio dati.

Na kraju je 18-godišnjak suspendovan. Trenira odvojeno od ekipe i čeka se njegov odlazak iz Barcelone.

Međutim, menadžeri ovog fudbalera su itekako zakomplikovali situaciju i njihova pohlepa skupo košta mladog igrača koji već mjesecima nije odigrao utakmice.

Oni su dogovorili transfer svog klijenta u RB Leipzig, dok je Barcelona postigla dogovor oko transfera sa Tottenhamom vrijedan 15 miliona eura, plus bonusi.

Agenti međutim ne žele da Moriba ide u London. Njima je obećana velika provizija od Leipziga i oni na sve načine pokušavaju završiti taj posao.

Oglasi

Njemački tim nema namjeru da Barceloni ponudi cifru koja će sa bonusima dostići 20 miliona eura i zbog toga je i katalonski klub završio posao sa Spursima.

Ponovo je nastao potpuni haos zbog mladog fudbalera koji jednostavno želi otići u klub gdje će imati šansu da se dokaže i gdje će dobiti više novca.

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Laporta očitao lekciju Barcinoj zvijezdi: Ne cijeni ono što smo uradili za njega

Predsjednik Barcelone Joan Laporta nedavno je govorio o mladom fudbaleru i kritikovao je njegovo ponašanje.

"Ne prihvatamo tako ponašanje i moramo poslati poruku ekipi. Ako ne žele da produže ugovor, imamo druge opcije. Ne želimo da igrači koje smo stvorili u La Masiji odbijaju nove ugovore. Klub je iznad svega", rekao je Laporta i dodao je:

"Ako Ilaix Moriba ne želi produžiti ugovor, morat će tražiti druge opcije. Ne razumijem zašto ne cijeni ono što smo napravili za njega", rekao je Laporta.

Talentovani fudbaler tražio je više novca za novi ugovor. Međutim, Barcelona nije spremna da povećava ugovore u ovom trenutku i zbog toga Moriba nije želio da potpiše nastavak saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su imali jasan plan. Ponudili su Moribi novi petogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni, što je cifra koju trenutno zarađuje na godišnjem nivou.

Moriba i njegovi agenti traže milion više. Na to Barcelona nije pristala, pa je mladog fudbalera poslala na hlađenje iz prve ekipe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Grizman i Depay imaju po 25, a ovog trkaca bi da dr as za 2 miliona, seronja jedan...
3 0
Mirsad1705
Laporta je u pravu. Ovakvih kao što je Moriba treba se riješiti na vrijeme. Ako su mu pare draže od kluba - a očito da jesu, onda šta bi čovjek očekivao, kakve bi partije pružao na terenu, kad nakon nekog vremena, poželi još veću platu. Ako su i Mesi i svi drugi afirmisani igrači pristali na smanjenje plate, KO JE ONDA Moriba? Idi mali, pojačaćeš Barsu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi