Moskovska drama je završena, Engleska slavi Pickforda!

Svjetsko prvenstvo

Moskovska drama je završena, Engleska slavi Pickforda!

Edmir Škorić

Susret Engleske i Kolumbije završen je rezultatom 1:1, u produžecima nije bilo golova, pa su penali odlučili o posljednjem učesniku četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Engleska je slavila, Pickford je odbranio penal Bacci!

Susret u Moskvi donio je pregršt uzbuđenja, sijevalo je, ali na kraju viđena i dva pogotka, a drugi, onaj Mine u nadoknadi drugog dijela, donio je nastavak drame.

Englezi su bili aktivniji na početku meča, dok Kolumbijci nisu mogli praktično da se spoje s loptom. Do prve šanse čekalo se 16 minuta, a onda je Trippierov ubačaj Kane uspio glavom iz teške pozicije plasirati na gornji dio mreže.

Tek u završnici prvog dijela još malo uzbuđenja, ali Trippierov udarac iz slobodnjaka odlazi pored kolumbijskog gola.

Englezi su nastavili u nastavku da dominiraju, nonstop su bili pred golom Kolumbije, imali su nekoliko opasnih napada, a na kraju došli i do vodstva u 54. minuti.

Carlos Sanches je srušio Kanea u svom kaznenom prostoru dok se ubacivala lopta sa strane za Englesku, a sudija Gaiger je pokazao na penal. Kane je preuzeo odgovornost i zabio šesti gol na SP-u.

Dobru šansu ne koristi Kaneov saigrač iz Tottenhama Dele Alli u 63. minuti. Deset minuta kasnije Alli umalo da progura loptu do samog Kanea, no Sanchez je na vrijeme uklizao i loptu izbacio u korner, nakon kojeg je Maguire glavom šutirao iznad gola.

Do kraja utakmice je Kolumbija pokušavala da se vrati, a Engleska prijetila iz kontri. Možda najbolju šansu za Kolumbiju imao je Cuadrado u 82. minuti nakon velike greške Walkera, ali je ovaj pucao visoko preko gola.

Engleska je odolijevala do 93. minute, kada je Pickford loptu izbacio u korner, a nakon ubačaja iz ugla Yeri Mina skače i glavom loptu šalje u mrežu za ludo slavlje Kolumbijaca, koji su obezbijedili dodatnih pola sata igre.

Produžeci nisu donijeli ništa spektakularno, igrači su bili mislima na raspucavanju penala, a to je bio treći čin večerašnje drame.

Falcao je pogodio za 1:0, a potom je kapiten Kane bio siguran za Englesku. Cuadrado je potom preuzeo odgovornost i pogodio za 2:1. Rashford za 2:2. Muriel je bez problema donio Kolumbiji novu prednost (3:2). Hendersonu je potom Ospina odbranio udarac, a onda Uribe pogađa prečku. Trippier u 4. seriji donosi izjednačenje (3:3). Petu seriju otvorio je Bacca, ali Pickford je odbranio! Dier je zabio za slavlje  Engleske. 

Za polufinale će se Englezi boriti sa Švedskom, a taj susret je na programu u subotu 7. jula u 16 sati.

Kolumbija - Engleska 1:1 (Mina 93/ Kane 57 - penal)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolumbija: Ospina, Mojica, Sanchez, Mina, Arias, Lerma, Sanchez, Barrios, Quintero, Cuadrado, Falcao.

Engleska: Pickford, Maguire, Stones, Walker, Young, Lingaard, Henderson, Alli, Trippier, Kane, Sterling.

Top Komentari

mico
nezasluzeno,samo im se penali sviraju..kako su englezi losi slika premijer lige, trebaju konjske igre igrati..nemaju nikakve igre
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi