Za fudbalske zaljubljenike: Postava Engleske sa posljednjeg meča protiv Kolumbije

Bilo je to prije 20 godina

Za fudbalske zaljubljenike: Postava Engleske sa posljednjeg meča protiv Kolumbije

Reprezentacije Engleske i Kolumbije danas će odigrati posljednji susret osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Bit će ovo svakako jedan od najzanimljivijih susreta u osmini finala jer se radi o reprezentacijama koje su pokazale mnogo u grupnoj fazi takmičenja.

Zanimljivo, Englezi su, porazom od Belgije u posljednjem kolu grupne faze 'izbjegli' eventualni susret protiv Brazila u četvrfinalu, ali su zato dobili Kolumbijce u osmini. Ako ih izbace, idu na boljeg iz meča Švicarska-Švedska u četvrtfinalu, pa će svakako večeras i jedna i druga reprezentacija dodatno zapeti kako bi prošla dalje.

Ipak, u ovom tekstu ćemo se vratiti 20-ak godina unazad kako bismo se prisjetili posljednje utakmice pomenutih reprezentacija na Mundijalu. Bilo je to, dakle, 1998. godine u Francuskoj kada je Engleska slavila sa 2:0 u susretu grupne faze. Strijelci za Engleze bili su Darren Anderton i David Beckham.

Naravno, u ovim situacijama uvijek je lijepo prisjetit se sastava jedne takve reprezentacija kao što je Engleska koja je u to vrijeme imala neke od najvećih fudbalskih zvijezda u svojim redovima kao što su bili Alan Shearer, David Beckham ili Michael Owen.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sastav Engleske: Seaman, Campbell, Le Saux, Ince, Adams, Beckham, Shearer, Neville, Anderton, Scholes, Owen.

Sastav Kolumbije: Mondragon, Palacios, Bermudez, Serna, De Avila, Lozano, Valderrama, Cabrera, Moreno, Rincon, Preciado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi