Moskovski Spartak šokirao javnost rasističkom objavom na Twitteru
Foto: Screenshot

"Gledajte kako se topi čokolada..."

Moskovski Spartak šokirao javnost rasističkom objavom na Twitteru

Spartak iz Moskve je zgrozio svjetsku fudbalsku javnost zaista skandaloznom "pošalicom" na Twitteru na račun svojih tamnoputih fudbalera.

Ruski klub se trenutno nalazi na pripremama u suncem okupanim Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a atmosferu sa treninga ekipe je Spartak prenio i na zvaničnom Twitter nalogu.

Ipak, to je učinjeno na zapanjujuće rasistički način. Naime, na profilu Spartaka je osvanuo video snimak tamnoputih fudbalera ekipe, Luiza Adriana, Pedra Roche i Fernanda, kako treniraju na zaista visokim temperaturama koje vladaju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ono što je šokiralo sve koji su vidjeli ovaj post Spartaka jeste opis snimka u kojem je stajalo: "Pogledajte kako se čokolada topi na suncu."

Ovaj post je naišao na zgražanje javnosti, a čini se da se i osobe zadužene za vođenje zvaničnih profila Spartaka "pridružuju" navijačima ovog kluba, koji su se u prošlosti u više navrata "proslavili" rasističkim ispadima na stadionima širom Rusije i Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi