Mostar SG poražen od Araza

Prvo kolo glavne runde UEFA futsal kupa

Mostar SG poražen od Araza

E. Čaušević

Igrači Futsal kluba Mostar SG Staklorad doživjeli su poraz od favorizovanog Araza iz Azerbejdžana rezultatom 5:2, u prvom kolu glavne runde UEFA futsal kupa. 

Početak utakmice nije bio dobar za domaći tim, obzirom da je Araz poveo već nakon 25 sekundi golom Bolinhe. U nastavku je Mostar SG uspio izjednačiti golom Vladana Vesića. 

Do kraja poluvremena domaći su nažalost popustili, pa su Azerbejdžanci poveli golom Baghirova. Uslijedio je i gol Gaiewskog za 3:1, što je bio rezultat prvog dijela.

Na početku nastavka gol za 4:1 postigao je Atayev, da bi se pet minuta kasnije u strijelce upisao po drugi put Gaiewski za visokih 5:1. Pet minuta prije kraja drugi gol za bh. tim postigao je kapiten Mario Aladžić za konačnih 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi