Mostar SG Staklorad: Zbog čega se titula poklanja Centru

Razočarani odlukom TK FSBiH

Mostar SG Staklorad: Zbog čega se titula poklanja Centru

A. Beganović

Centar ili Mostar SG Staklorad? Jedna od ove dvije ekipe će biti prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, a o tome će odluku donijeti nadležni organi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Naime, susret 7. kola Lige za prvaka između Centra i Mostar SG Skaklorada nije odigrana pošto gosti zbog incidenata prije početka istog nisu željeli istrčati na teren, a Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH je u dva navrata susret registrovala službenim rezultatom 3:0 za sarajevsku ekipu.

Međutim, gosti iz Mostara smatraju da su oštećeni, te su uložili žalbu na odluku TK FSBiH, a održali su i vanrednu sjednicu Upravnog odbora nakon koje su se bh. javnosti obratili službenim saopštenjem. Uz saoštenje priložili su i nalaz svog golmana koji je prije početka susreta fizički napadnut u kojem se vidi da nije mogao istrčati na teren.

"Zašto Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poklanja titulu MNK Centar, te time odbacuje sve priložene argumente i nalaze sa UKCS i nalaze liječnika Hitne pomoći Mostar? U svom obrazloženju pomenute odluke prvostepenski organ FSBiH se bavi samo dijelom nalaza koji govori o povredi igrača (golmana) da bi opravdao svoju odluku, dok drugi dio nalaza gdje je navedeno da je povraćao i da mu je naređeno strogo mirovanje uopšte ne uzima u razmtaranje, te tvrdi da je bio sposoban nastupiti što je suprotno činjeničnom stanju. Nejasno je zbog čega isti organ citira samo dio nalaza i na taj način pravda ovako donesenu odluku. Pošto je u drugom dijelu nalaza navedeno da naš igrač povraća, te mu je proporučeno mirovanje, kontrola stanja svijesti i hladni oblozi. Iz toga je vidljivo da naš igrač (golman) iz tih razloga nije mogao igrati, a nalaz je izdat u 17:59 kada je upućen na RTG i daljni tretman", naodi se u saopštenju mostarskog kluba.

"Upravo zbog ovih činjenica postavlja se pitanje iz čega je prvostepenski organ FSBiH na nesumnjiv način utvrdio da je taj igrač (golman) mogao nastupiti, a takav zaključak je mogao biti donijet jedino ako se u Komitetu za takmičenje pored pravnika nalaze i liječnici koji bi mogli ocijeniti zdravstveno stanje povrijeđenog igrača. Očigledno je dav je prvostepenski organ pogrešno utvrdio činjeninćno stanje na kojem zasniva svoju odluku. Predsjedništvo MNK Mostar SG Staklorad Mostar se pita do kada će FS BiH tolerisati ljude koji stalno prave ekscese, te se  nada da će drugostepenski organ donijeti odluku u skladu sa pravilno i potpuno utvrđenim činjeničnim stanjem uz pravilnu primjenu materijalnih propisa i da će na taj način spriječiti novu aferu u našem fudbalu koja bi svoj krajnji ishod imala pred nadležnim organima UEFA-e i nadležnim Općinskim sudom u Federaciji BiH", dodali su iz mostarskog kluba.

Podsjetimo, Centar ima 43 boda, Mostar SG Skaklorad bod manje i kojoj ekipi se dodijeli pobjeda za zelenim stolom ona će biti prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti