Motherwell pobjedom skočio na treće mjesto

Škotska Premier liga, 5. kolo

Motherwell pobjedom skočio na treće mjesto

Nogometaši Motherwella u utakmici kojom je zaključeno 5. kolo škotske Premier lige savladali su sastav Kilmarnocka rezulatom 2:1.

Možda i najboljim susretom zaključeno je 5. kolo škotskog prvenstva, a već tokom prvih 45 minuta ove utakmice viđena su tri gola. Gosti su bili ti koji su prvi stigli u vodstvo, a u 17. minuti mrežu domaćih pogodio je Barr.

Ipak, samo dvije minute je trebalo domaćim fudbalerima da poravnaju na 1:1, a to je učinio Anier na asistenciju Lasleyja. I kada su svi očekivali kraj prvoj dijela igre domaći su stigli do totalnog preokreta. Strijelac vodećeg gola ya Motherwell bio je Sutton u 44. minuti susreta.

Na kraju se rezultat iz prvog poluvremena ispostavio kao konačan obzirom da u nastavku nije bilo golova, pa su nova tri boda zasluženo pripala domačem sastavu koji je izbio na treće mjesto na tabeli sa devet osvojenih bodova u dosadašnjih pet kola.

Dvije minute prije kraja meča crveni karton zbog drugog žutog ugledao je Ramsden.

Škotska Premier liga, 5. kolo:
Motherwell – Kilmarnock 2:1 ( Anier 19, Sutton 44 / Barr 17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.