Bivši norveški igrač preminuo na prvom danu trenerskog posla u 39. godini

Tužna sudbina Hamouda

Bivši norveški igrač preminuo na prvom danu trenerskog posla u 39. godini

Samir Mlaćo

Tužna vijest stiže iz Norveške gdje je preminuo ambiciozni trener u 39. godini.

Naime, bivši norveški nogometaš Mounir Hamoud je preminuo nakon srčanog zastoja prvog dana na novom trenerskom poslu. Hamoud je kao trener radio u norveškom Stromsgodsetu, gdje je igrao osam godina.

Nastupao je i za mlade selekcije Norveške, no nije nikada debitovao za A selekciju.

Kada je završio karijeru, odlučio je ostati u nogometu, te je radio za Stromsgodset, ali u NFF Buskered sa najtalontovanijim igračima.

Sada je stigao u Stromgodset i smrt ga je zadesila prvog dana na njegovom novom poslu. Norvežani se emotivno opraštaju od njega i gotovo svi su u nevjerici.

Prosto ne mogu da vjeruju da Hamouda više nema, a treba istaći da je on Strmgodstetu donio naslov prvaka u Norveškoj 2013. godine.

Oglasi

"Stromsgodset i NFF Buskerud dijele ove informacije u dogovoru s najbližom rodbinom.

"Ovo je tužna šokantna poruka koju treba primiti. Naše misli idu prvenstveno Mounirovoj porodici u vrlo teškoj situaciji. Izgubili su oca, muža, brata, sina i dragog člana porodice

"Mounir je posljednje četiri godine radio kao voditelj kruga za razvoj igrača u NFF Buskerudu, a danas je trebao imati svoj prvi dan rada kao novi vrhunski profesionalni trener u Stromsgodsetu", naveli su između ostalog iz kluba.

Navode i brojni navijači ovog kluba da je Hamoud bio veliki profesionalac, kao igrač, ali i kao trener, te da je uvijek bio velikodušan i pozitivan.

Kao igrač Hamoud je nastupao i za Lyn, te Bodo Glimt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti