Mourinha će posebno obradovati: Premier liga od nove sezone dobija veliko 'pojačanje'
Mourinho je često kritikovao sudije, a sada će to malo manje raditi, pošto je teško da će pored VAR-a njegov tim biti oštećen

VAR zvanično u Engleskoj naredne sezone

Mourinha će posebno obradovati: Premier liga od nove sezone dobija veliko 'pojačanje'

Edmir Škorić

Klubovi engleske Premier llige su prihvatili da od naredne sezone u takmičenju bude korišten VAR.

Englezi trenutno nemaju video sustav koji se koristi kako bi se glavnom sudiji pomoglo da pregleda nejasne situacije tokom utakmice.

Ovaj sustava se uveliko koristi u Italiji, Španiji, Njemačkoj, korišten je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a sada su se za ovaj potez odlučili i Englezi.

Tako će u sezoni 2019/20 svi stadioni u Premier ligi biti pokriveni VAR sustavom i nejasne situacije sada će biti lako rješive, te će samo takmičenje biti regularnije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premier ligi je zaista bilo dosta nehsvatljivih sudijskih odluka, dosta pogrešaka, ali od naredne sezone to će biti riješeno.

Top Komentari

avatar
U engleskoj ce se svaku utakmicu koristiti po vise puta, tu situacija ima ko u prici jos se brzo igra bit ce veselo, trajat ce svaka tekma 10 minuta duze
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi