Mourinho: 300 miliona nije dovoljno, pa City kupuje defanzivce po cijeni napadača

Morao je to izustiti

Mourinho: 300 miliona nije dovoljno, pa City kupuje defanzivce po cijeni napadača

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da 300 miliona funti koliko je uložio u pojačanja nije dovoljno.

Mourinhov United je u posljednje dvije sezone doveo neka velika imena i potrošio je čak 300 miliona funti, no ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi Manchester City, koji je, istini za volju, potrošio znatno više.

Pomalo to Portugalca frustrira, izjadao se nakon današnjeg kiksa na Old Traffordu protiv Burnleyja (2:2).

"Nismo dovoljno uložili. Ni 300 miliona funti nije dovoljno. City kupuje defanzivce po cijeni napadača. Cijene za velike klubove su drugačije u odnosu na ostale i to je kazna koju plaćaju zbog uspješne prošlosti", kazao je Mourinho, pa je dodao:

"Ne mislite li da je Milan veliki klub poput nas? Ili Real? Inter? Ja znam šta je veliki klub. Jedno je veliki klub, a nešto drugo jaka nogometna ekipa".

Nije se Mourinho mogao zaustaviit, nervira ga što je United taj koji "mora" osvojiti naslov.

"Tottenham nema tu obavezu da osvoji ligu. Oni nemaju našu povijest, baš kao ni Arsenal, pa ni Chelsea. Nama su nametnuli da isključivo moramo biti prvaci", dodao je Jose.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se samog remija s Burnleyjem tiče, tu je kazao da: “Zadovoljan sam kako smo odigrali, zbog načina na koji je tim reagovao nakon zaostatka od 0:2. Nemam šta negativnoga reći o njima, mogu pohvaliti njihov duh, reakciju, način na koji su preuzeli rizik u drugom dijelu utakmice."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi