Mourinho i Lampard odbili perspektivnu reprezentaciju, Solskjaer prihvatio posao

Treba im selektor

Mourinho i Lampard odbili perspektivnu reprezentaciju, Solskjaer prihvatio posao

Edmir Škorić

Reprezentacija koja će kao domaćin igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine u potrazi je za novim selektorom.

Kanadska reprezentacija kontaktirala je Jesseja Marscha i Olea Gunnara Solskjaera u vezi s vođenjem reprezentacije na Svjetsko prvenstvo 2026.

Navodno je bivši trener Manchester Uniteda spreman za posao, dok su prethodno Kanađane odbili Jose Mourinho i Frank Lampard, koji su objasnili da u ovom trenutku čekaju poziv nekog od klubova.

Marsch, bivši američki reprezentativac i pomoćnik, bez posla je otkako je prošle godine napustio Leeds i on se našao u užoj grupi kandidata za novog selektora Kanade. Solskjaer je bez posla otkako ga je 2021. godine otpustio Manchester United.

Alternativne opcije uključuju bivšeg trenera Chelseaja i Real Madrida Paula Clementa i bivšeg trenera Middlesbrougha Aitora Karanka.

Oglasi

Intervjuiran je i trener Forge FC Bobby Smyrniotis, koji se naširoko smatra jednim od najboljih trenera u Kanadi.

Interes za Clementa, dugogodišnjeg pomoćnika Carla Ancelottija, mogao bi biti dio ambicioznog plana da se privuče menadžer Real Madrida nakon što napusti Španiju.

Kanada je ambiciozna dok traži zamjenu za Johna Herdmana, koji ih je odveo na njihovo prvo Svjetsko prvenstvo u 36 godina, ali je prošle godine otišao da vodi MLS momčad Toronto FC.

Kanada želi napredovati od grupne faze Svjetskog prvenstva s ekipom koja se može pohvaliti zvijezdama poput Alphonsa Daviesa iz Bayern Münchena i Jonathana Davida iz Lillea.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Herdmanov bivši pomoćnik Mauro Biello privremeni je trener, dok ne dođe neko zvučno trenersko ime u narednom periodu. Hoće li to biti Norvežanin, legenda Manchester Uniteda, ili pak neko drugi, ostaje da se vidi.

Mourinho im je bio najveća želja, ali on se pristojno zahvalio na pozivu i rekao da čeka "posao u elitnom klubu", a također je odbio da trenira i u Saudijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti