Mourinho bi mogao poslati mladi tim na Crystal Palace
Foto: EPA

Menadžer Manchester Uniteda zaprijetio

Mourinho bi mogao poslati mladi tim na Crystal Palace

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je da bi u posljednjem kolu Premier lige protiv Crystal Palacea mogao poslati mladi tim (U-23 ekipa). 

Ovaj scenarij će biti moguć ukoliko Crveni đavoli se plasiraju u finale Europske lige. ali prvo moraju proći Celtu u dvije utakmice.

"Finale Europske lige je u srijedu, a mi protiv Crystal Palacea igramo u nedjelju. Samo nekoliko dana ranije čeka nas i Southampton, tako da ćemo eventualno finale dočekati sa katastrofalnim posledicama. Možda mogu da dovedem (trenera U-23 ekipe) Nickyja Butta i njegovu ekipu da igraju protiv Crystal Palacea", rekao je Mourinho i dodao: 

"Nadam se da Palaceu neće ta utakmica odlučivati o opstanku, pošto bi bilo veoma, veoma loše da, ako im bude bili potrebni bodovi, mi izađemo sa mladim timom".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije eventualnog finala, Mourinha i njegove izabranice očekuje polufinalni dueli protiv španske Celte. 

Mourinho očigledno planira obezbijediti Ligu prvaka naredne sezone preko Europske lige, koju mora osvojiti ukoliko želi u Ligu prvaka. U Premier ligi su trenutno peti s bodom manje od gradskog rivala Manchester Cityja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi