Mourinho bijesan na VAR, smatra da je i pravilo o pet izmjena pomoglo Unitedu

Portugalac u svom stilu

Mourinho bijesan na VAR, smatra da je i pravilo o pet izmjena pomoglo Unitedu

E. Škorić

Jose Mourinho smatra da je VAR koštao pobjede njegovog Tottenhama u petak navečer protiv Manchester Uniteda.

Tottenham je imao 1:0 do 81. minute, a onda je Eric Dier skrivio penal nad Paulom Pogbom. VAR je samo potvrdio prethodnu odluku suca Jonathana Mossa, a Bruno Fernandes je zabio za 1:1. U 90. minuti Dier je opet neoprezan, Moss opet pokazuje na penal, a VAR ovaj put mijenja odluku i na neki način spašava Mourinha.

"Nisam zadovoljan zbog penala koji su dosuđeni u korist Manchestera. Nezadovoljan sam VAR-om kod prvog penala, a ne sucem. U igri može pogriješiti, dati jeftin penal, ali VAR je tu da radi posao", rekao je Mourinho, dodavši:

"Nezadovoljan sam Mossom zbog drugog penala, jer nije dosudio slobodan udarac za Auriera, svirao je jeftin penal, a VAR ipak govori istinu".

Mourinho je nahvalio Erica Diera, koji je skrivio penale, rekavši da je bio fantastičan cijeli meč na poziciji stopera, dok je drugi stoper Davinson Sanchez po njegovom mišljenju u prvom dijelu imao "tehničku pogrešku", kada je Marcusa Rashforda ostavio u dobroj prilici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, smatra da je Unitedu više odgovaralo pravilo o pet izmjena.

"Nisu imali samo Pogbu, već i Greenwooda, Ighala i Jessea Lingaarda, koji mogu da promijene igru. To pravilo o pet izmjena može biti jako moćna stvar za one koji imaju jaku klupu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti