Večeras na malim ekranima opet gledamo Mourinha, Pogbu, Kanea... Dva spektakla u dvije najjače lige!

Fudbal nam opet pruža šansu za uživanje

Večeras na malim ekranima opet gledamo Mourinha, Pogbu, Kanea... Dva spektakla u dvije najjače lige!

Kako smo i navikli posljednjih dana, evropski fudbal nam gotovo svake noći ponudi po neku dobru utakmicu, a večeras ćemo imati priliku gledati dvije. 

Klubovi iz Engleske i Španije ponovo su na terenu. U Premiershipu gledamo dva meča a u La Ligi 3. U obje lige na programu je po jedan derbi i to u kasnim večernjim terminima.

Prvo u Londonu susret 30. kola Premiershipa od 21:15 sati počinju Tottenham i Manchester United, a 45 minuta kasnije u Sevilli istoimeni domaćin na Ramon Sanchez Pizujan stadionu počinje meč protiv Barcelone.

Bit će ovo prva prilika da na djelu vidimo Tottenham i Manchester United poslije više od tri mjeseca. Tako ćemo opet moći da uživamo u majstorijama Son Heung-mina, Harryja Kanea, Marcusa Rashforda, Paula Pogbe...

Mnogi su na malim ekranima poželjeli vidjeti i Josea Mourinha pa svakako možemo reći da bi ovo trebao biti pravi susret za fudbalske sladokusce.

Osim nostalgije, meč ima i vrlo značajan takmičarski karakter jer je u pitanju borba za Ligu prvaka. Bit će ovo posljednja šansa za Pijetlove da se uhvate u koštac s borbom za četvrtu poziciju, dok United ne smije da si priušti loš rezultat obzirom da je trenutno na samo minus tri u odnosu na Chelsea koji drži posljednje mjest koje vodi u najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

MOZZART kladionica kaže kako je ekipa koju s klupe predvodi Ole Gunnar Solskjaer blagi favorit s kvotom od 2,55. S druge strane, na tim Josea Mourinha koeficijent iznosi 2,80.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada govorimo o već spomenutom duelu Seville i Barcelone, Katalonci očekivano imaju ulogu favorita s kvotom 2,00. Na domaćina koeficijent iznosi čak 4,05.

Kladili se ili ne, ako ste ljubitelj fudbala, u svakom slučaju ćete večeras užvati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi