Mourinho brani odluku da se proda De Bruyne
Foto:EPA

Uvjeren da se igrač ne bi razvio

Mourinho brani odluku da se proda De Bruyne

S. Bošković

Jose Mourinho stao je iza odluke Chelseaja u vezi prodaje Kevina de Bruynea 2014. godine.

Belgijski veznjak prešao je u Wolfsburg za 18 miliona funti, a sad postoje velike šanse da se vrati na Otok. Manchester City spreman je izdvojiti 57 miliona funti.

"Ako imate igrača koji vam svaki dan kuca na vrata i plače jer želi da ide, morate napraviti odluku. U to vrijeme, Chelsea je učinio dobru odluku", rekao je Mourinho.

"Da je De Bruyne ostao ovdje, bio bi nesretan i nemotiviran. Naredne godine dobili bismo upola manje novca nego za što smo ga prodali. Ali, da je on bio u Chelseaju, a ne u Wolfsburgu, on ne bi dosegao ovu razinu. To je bio kao zid, kao cigla", dodao je Posebni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesettrogodišnjak nastupio je u samo devet susreta za Chelsea prije nego što je prešao u Wolfsburg.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti