Mourinho: Costa je sretan u Chelseaju

Demantovao glasine

Mourinho: Costa je sretan u Chelseaju

Unatoč tome što je Diego Costa bio fantastičan u svojoj debitantskoj sezoni u Premiershipu, španski mediji tvrde da bi se 26-godišnji napadač poslije samo jedne sezone mogao vratiti u Atletico. 

Međutim, trener Jose Mourinho je optimističan i tvrdi da je Diego Costa jedan od najsretnijih igrača u svlačionici Chelseaja, iako ima velikih problema s prilagodnom na kišovito vrijeme u Engleskoj, jezik i hranu. 

"On je odgovoran za sve dobro u našoj svlačionici. On je toliko sretan, zabavan i zanimljiv u svakom trenutku. Sigurno je jedan od najsretnijih igrača u našoj svlačionici, a ako je to njegova nesreća, ja sam onda zadovoljan zbog toga", kazao je Jose Mourinho. 

Reprezentativac Španije zbog problema sa ložom bio je primoran odigrati samo 40 minuta na prijateljskom meču odigranom u Sydneyu, pred više od 80.000 navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Diego je bio umoran i nisam želio da rizikuje. Rekao sam mu, hajde da te navijači vide makar pola sata na terenu. Igrao je 40 minuta i to je bilo dovoljno", dodao je Portugalac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.