Niko kao Mourinho: U svom stilu ispričao priču o četiri tima

Napravio šou na gala večeri

Niko kao Mourinho: U svom stilu ispričao priču o četiri tima

Menadžer Chelseaja je na gala večeri londonskog kluba napravio pravi šou kojim je oduševio sve prisutne navijače Chelseaja.

'The Special One' je još jednom opravdao svoj nadimak ispričavši priču o četiri tima koja su se borila za titulu u Engleskoj.

"Moji igrači nisu dobili poštovanje koje su zaslužili od prvog do posljednjeg dana sezone. Sada ću vam ispričati jednu izmišljenu priču i nadam se da ćete uživati", započeo je Mourinho svoj urnebesni govor, te nastavio:

"Na terenu se nalaze dva gola. Jedna ekipa voli igrati bez golova na terenu. Oni igraju jako dobro i imaju veliki posjed lopte, ali ne postižu golove, i ne osvajaju bodove. Pitali su FIFA-u da li mogu pobjeđivati na ovaj način, ali im je rečeno da je to nemoguće. Rekli su im da je veći posjed lopte nebitan i da neće biti prvaci", opisao je Mourinho Manchester United.

"Tu je i jedna ekipa u plavim dresovima. Oni postižu puno golova koje daju razni igrači, i to sa svih pozicija. Oni su tražili od FIFA-e da budu prvaci, ali im je rečeno da to nije moguće jer je fudbal igra sa dva gola", govorio je Mourinho o Manchester Cityju.

Najzanimljiviji dio njegove priče je uslijedio kada je na red došao Arsenal.

'Imamo i treću ekipu koja je željela igrati na terenu sa dva gola. Oni postižu golove, ali ih i primaju. Postižu zaista lijepe golove, ali onda naiđu na autobus koji ih spriječi u tome. Tražili su od asocijacije da igraju samo između januara i aprila, ali su dobili odgovor: 'Nema šanse, morate igrati od augusta do maja i jedino tako možete biti šampioni".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Konačno, tu je i ekipa sa plavim dresovima. Oni žele igrati po pravilima i znaju da u utakmici moraju postići pogodak više od protivnika da bi pobijedili. Kako to postići? Postizanjem mnogo golova i ne primanjem golova ili postizanjem samo jednog pogotka, a da pri tome ne primite nijedan. Tako su igrali od augusta do maja, a ponekad su parkirali i autobus", zaključio je sjajni Jose Mourinho.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.