Mourinho: Favoriti za finale Lige prvaka? Tamo se mogu naći samo dva tima
Mourinho smatra da niti jedan engleski tim ne može doći do finala Lige prvaka

Portugalac smatra da ostali timovi nemaju previše šansi

Mourinho: Favoriti za finale Lige prvaka? Tamo se mogu naći samo dva tima

S. Pašalić

Jose Mourinho je rekao svoje mišljenje o utakmicama osmine finala Lige prvaka, kao i o finalu ovog takmičenja i vijest nije dobra za engleske klubove.

Bivši trener Manchester Uniteda i Chelseaja ne vidi niti jedan engleski klub u finalu Lige prvaka. On je uvjeren da će se Juventus i Barcelona sastati na Wanda Metropolitanu 1. juna.

Četvrtfinale se približava, a tako i raste glad za uspjehom engleskih timova koji dugo čekaju da osvoje naslov prvaka. Posljednja engleska ekipa koja je osvojila trofej bio je Chelsea još 2012. godine.

"Favoriti? Ja bih rekao Juve i Barcelona. Svi govore o Ronaldu i Messiju, ali ja radije govorim o Juveu i Barci.", rekao je Mourinho u izjavi za Calciomercato.

"Engleske ekipe, Ajax i Porto su također dobre ekipe, ali nemaju istu količinu iskustva. Kada imaš Ronalda ili Messija, sigurno ti to daje veliki plus.", dodao je bivši trener Manchester Uniteda.

Mourinho je i dalje bez posla

Bivši menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho kaže da želi da se vrati trenerskom poslu tokom ljeta, ali čeka pravi projekat.

Pedesetogodišnji Mourinho je bez posla od decembra prošle godine kada je napustio Manchester, a priznao je da je od tada dobio "tri ili četiri ponude".

"Volio bih se vratiti u junu i početi pripreme s nekim klubom. Znam tačno ono što ne želim. Znam šta želim, ne u smislu nekog kluba, već prirode i obima posla", kazao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mourinho je bio povezan sa povratkom u bivši klub Real Madrid prije nego što su evropski prvaci ponovo imenovali Zinedinea Zidanea.

"Radim, pripremam se za sljedeći izazov", dodao je Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi